Genealogische Werkgroep Kamphorst

Kamphorst, een Veluws en een Twents geslacht

Nieuwsflits

We hebben nog steeds een aantal exemplaren van het Supplement op het boekwerk beschikbaar. Voor het luttele bedrag van € 5,-- kunt u deze bestellen. Kijk eens in de boekenshop.

Forumregels

Wij houden ons op het forum aan de volgende etiquette om er voor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk uit het forum kan halen:

Post regels

 1. Op het forum wordt zoveel mogelijk ABN gesproken. Dus geen onduidelijke dialecten of een compleet andere taal.
 2. Voordat je gaat posten dien je eerst het forum te doorzoeken. Jouw vraag of opmerking kan al eerder gepost zijn, bediscussieerd zijn of zelfs opgelost zijn.
 3. Posts moeten on-topic zijn m.b.t. het forum en de thread waarin je post. Moderators mogen verkeerde posts naar de juiste locatie verplaatsen of verwijderen.
 4. Moderators mogen verkeerd geplaatste posts naar de juiste locatie verplaatsen of verwijderen. Als je zelf ontdekt hebt dat je verkeerd geplaatst hebt, vraag dan aan de moderator van het betreffende forum via PM of de post verplaatst kan worden. Plaats in ieder geval zelf geen nieuwe.
 5. Maak een adequaat onderwerp aan dat duidelijk weergeeft waar je post over gaat. Iets als 'Help' of 'Waarom werkt dit niet' zijn GEEN goede onderwerpen.
 6. Gebruik niet allemaal hoofdletters, overbodig gebruik van vraag- en/of uitroeptekens in je onderwerp of post.
 7. Als je onzeker bent of je wel moet posten, vraag dan één van de forum medewerkers van deze site voordat je gaat posten.
 8. Het is niet toegestaan een post omhoog te kicken (het plaatsen van een reactie zonder extra info om zo de thread hoger in de lijst te krijgen).
 9. GWK is een publiekelijk forum. Alle geplaatste berichten zijn openbaar voor leden, niet leden en zoekmachines. Geplaatste berichten worden niet aangepast of verwijderd.

Alhoewel de administrators en moderators hun best doen alle posts te bekijken en posts die niet aan de regels voldoen te verwijderen, is dit op een groot forum een vrij lastige taak. Alle berichten geven dan ook het standpunt van de auteur weer en de eigenaars van het forum kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de berichten.

Commerciële posts

 1. Om commerciele aanbiedingen te mogen doen moet u in het bezit zijn van een geldige KvK inschrijving en BTW nummer (of soortgelijke nummers bij buitenlandse rechtsvormen).
 2. Bedrijven die een advertentie plaatsen of reageren op een service aanvraag zijn verplicht hun KvK- nummer weer te geven in de post.
 3. Bedrijven mogen pas advertenties posten wanneer ze een bijdrage leveren aan het forum. Wij hanteren de regel dat een gebruiker minimaal 25 (zinnige!) posts moet hebben gemaakt voordat een advertentie geplaatst mag worden.
 4. Bedrijven mogen één keer per 2 weken een post met een advertentie plaatsen. Mocht er een discussie ontstaan dan mag het bedrijf daar uiteraard op reageren (in dezelfde thread), maar niet met een nieuwe advertentie.
 5. Elke nieuwe advertentie dient in een nieuwe thread geplaatst te worden.
 6. Een nieuwe advertentie dient ook een NIEUWE advertentie te zijn. Het is niet de bedoeling om elke twee weken een nieuwe thread te beginnen met dezelfde aanbieding.
 7. Bij service aanvragen vermelden wat het budget is en alles zo veel als mogelijk in het topic afhandelen zodat andere bedrijven de mogelijkheid hebben om te concureren.

Community regels

 1. Ben je nieuwkomer op dit forum, stel je dan voor in het Voorstelforum met wat algemene informatie en eventueel wat je relatie is met de familie Kamphorst!
 2. Help anderen. Dit forum is een gemeenschap en dit werkt het beste wanneer mensen informatie delen.
 3. Wees geduldig. Alle deelnemers van dit forum gebruiken dit forum en nemen in hun eigen tijd deel aan discussies.
 4. Wees vriendelijk voor nOObs (nieuwkomers). Val ze niet aan omdat ze de forum regels niet toepassen maar heet hen welkom in de gemeenschap en wijs hen vriendelijk op eventuele regels. Weet je nog je eigen eerste stappen met een forum ?
 5. Het hele forum is niet bedoeld voor schelden, grof taalgebruik en beledigingen. Als je een plaats nodig hebt om je problemen eruit te gooien dan is dat prima, maar let op je taalgebruik. Misbruik of beledigingen zijn niet toegestaan.

Streng verboden

 1. Geen Spamming - Post geen advertenties in de forums tenzij je deze plaatst in het commerciële forum.
 2. Geen Flaming - Post geen beledigende, grove, vulgaire, haatdragende, racistische, seksistische of obscene berichten in het forum.
 3. Geen Crossposting - Je posts vallen maar in één categorie. Het is dus niet nodig om dezelfde post in meerdere forums te posten.
 4. Geen Illegale zaken - Post geen materiaal waar copyrights op rusten of links naar websites met illegale software.
 5. Als je iets doet wat onder bovenstaande punten valt dan zal dat verwijdering van het bericht tot gevolg hebben en zal de gebruiker toegang tot dit forum ontzegt worden middels een IP-ban.

Technische regels

 1. Het verwijderen van verouderde berichten zal plaatsvinden 'wanneer nodig' om zo optimale prestaties van het forum en zoekopdrachten te verkrijgen.
 2. In de ledenlijst worden geen leden weergegeven die geen posts hebben geplaatst op het forum (dus alleen mensen met >0 post staan daar in).

Handtekening

 1. Moet ingevoerd worden in je Gebruiker Paneel, en niet handmatig toegevoegd worden aan je berichten.
 2. Mag geen prijzen, advertenties, producten etc bevatten.
 3. Mag maximaal 2 smilies bevatten.
 4. Mag 2 klikbare links bevatten, URL's of mailto.
 5. Je mag hiervoor alleen hyperlinks gebruiken, géén gelinkte tekst:
  • [url="http://www.jouwsite.nl"]KLIK HIER[/url] => FOUT
  • [url="http://www.jouwsite.nl"]jouwsite.nl[/url] => GOED
 6. Mag maximaal twee (2) kleuren bevatten. Hyperlink kleur wordt bepaald door het forum en wordt hierbij niet meegeteld.
 7. Maximale font grootte mag niet groter zijn dan normaal.
 8. Mag maximaal uit vier (4) regels bestaan.
 9. Mag geen links bevatten naar andere fora, threads, of posts.
 10. Je handtekening is van jezelf. Deze is dus niet te verkopen of te verhuren.
 11. Een handtekening die beledigend is naar GWK, de leden of de beheerders van de website zijn nadrukkelijk verboden.
 12. Wij behouden het recht voor om altijd, voor elke reden jou te vragen je handtekening te veranderen, of dit voor jou te doen als deze niet aan de regels voldoet.

Regels, Moderators & Administrators

 1. Veranderingen aan deze regels kunnen alleen gemaakt worden door de eigenaar van deze site, aangezien hij ook degene is die bij wet aansprakelijk is.
 2. Om er zeker van te zijn dat iedereen zich aan de regels houdt zijn er Moderators die verschillende forums beheren. Moderators worden aangewezen door de Administrator.
 3. Moderators hebben extra rechten op het forum. Ze kunnen threads sluiten en/of verwijderen, kunnen ze verplaatsen, bewerken en sticky maken.
 4. Administrators zijn de mensen die de technische achtergrond van het forum verzorgen.
 5. Als je denkt dat iemand zich niet aan de regels houdt, rapporteer de post dan door op de Rapporteer-link te klikken.
 6. Als zij dit nodig achten in het belang van het forum, dan kunnen de beheerders van het forum altijd, zonder opgaaf van reden posts, threads of zelfs gebruikers van dit forum verwijderen.
 7. Administrators kunnen indien zij dit nodig achten PM berichten van de forumleden inzien.
 8. Als je denkt dat een Moderator zijn macht misbruikt, neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 9. Als je denkt dat de beheerder zijn macht misbruikt, wees dan vrij een andere website te bezoeken.

Afsluitende woorden

 1. Veel plezier op de forums, door anderen te helpen kun je zelf ook veel leren.
 2. Als je niet zeker bent over deze regels, neem dan gerust contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..