Genealogische Werkgroep Kamphorst

Kamphorst, een Veluws en een Twents geslacht

Nieuwsflits

We hebben nog steeds een aantal exemplaren van het Supplement op het boekwerk beschikbaar. Voor het luttele bedrag van € 5,-- kunt u deze bestellen. Kijk eens in de boekenshop.

Welkom bij de Genealogische Werkgroep Kamphorst

Op zaterdag 3 mei 2003 werd in het verenigingsgebouw De Aker te Putten ten overstaan van ruim 350 aanwezigen een boek ten doop gehouden met de titel "Kamphorst, een Veluws en een Twents Geslacht".

Boek Kamphorst

Het boek is samengesteld door de Genealogische Werkgroep Kamphorst, die bestaat uit vijf amateurgenealogen. In het boek wordt niet alleen genealogische maar ook biografische informatie gegeven over 2198 personen met de familienaam Kamphorst of Camphorst, die leefden tussen 1550 en heden. Hiervan behoren 2102 personen tot het Veluwse geslacht, dat is onderverdeeld in de takken van Voorst, Apeldoorn, Beekbergen, Arnhem, Voorthuizen, Amersfoort, Putten, Nijkerk en Ermelo, en 86 personen tot het Twentse geslacht, dat bestaat uit slechts één tak van Hengelo.

Behalve een index op de voornamen van al deze Kamphorsten is er ook een index op de familienamen van 587 aangetrouwde mannen en een alfabetisch gerangschikte verklarende woordenlijst. Het boek beslaat 456 pagina's en is rijk geïllustreerd met 388 afbeeldingen in zwartwit. Hierbij zijn 11 fragmenten van een topografische en militaire kaart uit 1860, waarop de woonlocaties van vroegere Kamphorsten zijn aangegeven, 24 kadasterkaartjes, die informatie geven over hun bezit aan onroerend goed, en 6 andere plattegronden.

De oplage van het boek is 1200, waarvan inmiddels al ongeveer 1100 exemplaren zijn verkocht. Doordat de werkgroepsleden de kosten van het onderzoek en de redactie grotendeels voor eigen rekening hebben genomen, kon de prijs van het boek beperkt blijven tot 15 euro.
De boeken zijn nog tegen contante betaling af te halen bij Gert van de Pol te Voorthuizen (tel. 06-51894090)
Wil men de boeken toegestuurd krijgen, dan dient men contact op te nemen met de redacteur Arie Kamphorst (tel. 0317-410544).

Lees meer...

Joomla Extensions